Fremstå pæn og præsentabel til jobsamtalen – og øg dine chancer for at få stillingen

Det er ingen hemmelighed, at det første indtryk er vigtigt. Faktisk kan de være afgørende for, om man får et job eller ej. Og en af de vigtigste faktorer for at gøre et godt første indtryk er at se pæn, præsentabel og professionel ud. Her får du en række gode råd til, hvordan du gør noget ud af dig selv, så du øger dine chancer for at få jobbet.

Derfor bør du gøre noget ud af dig selv

Du skal se pæn ud, men det ikke, at du skal have jakkesæt og slips på, selvom det kan være passende i nogle tilfælde. Til gengæld betyder det, at du skal være omhyggelig med dit udseende. Sørg for, at dit tøj er rent og presset, at dit hår er pænt stylet, og at dine negle er klippet og poleret. Vær velplejet, og vær omhyggelig med din personlige hygiejne.

Hvis du vil øge dine chancer for at få jobbet, skal du starte med at fremstå pæn og professionel til jobsamtalen. Det vil vise intervieweren, at du er seriøs omkring stillingen, og det kan være den afgørende faktor for, om du bliver ansat eller ej. Derfor bør du ikke undervurdere effekten af at møde op til jobsamtalen, hvor du har gjort noget ud af dig selv.

Gør noget ud af håret

Der er et par grunde til, at det er vigtigt at sætte dit hår til en jobsamtale. Først og fremmest sender et pænt og stylet hår et budskab om, at du er veloplagt og professionel. Det viser også, at du går op i dit udseende og tager samtalen alvorligt – og dét kan være den afgørende faktor for, om du får jobbet, eller om det går til en anden kandidat.

Så hvis du vil øge dine chancer, skal du tage dig tid til at gøre noget ved dit hår inden jobsamtalen. Det behøver ikke at være meget, men eksempelvis kan du style det med et krøllejern til store krøller, hvis du ønsker et Hollywood-look, som dog ikke nødvendigvis behøver at være overdrevet. Mere subtile krøller kan også gøre det.

Vælg dit tøj med omhu

Når du skal til en jobsamtale, vil intervieweren se på dig og vurdere din personlighed og dit kompetenceniveau på baggrund af det tøj, som du har på. Derfor er det også vigtigt, at du vælger dit outfit med omhu og ikke bare tager det første i klædeskabet. Du skal have noget på, der får dig til at se pæn og professionel ud, og som sender det rigtige budskab til intervieweren.

En vigtig faktor, du skal huske er, at du ikke behøver at have et jakkesæt på – faktisk kan det i nogle tilfælde være alt for meget. Du kan se lige så godt ud i en kjole eller nederdel og bluse, eller endda i jeans, hvis de er pænt stylet. Det vigtigste er at vælge tøj, der sidder godt og får dig til at se velplejet ud. Sørg for, at dit tøj er rent, presset og uden rynker, og at dit hår er pænt stylet.

Det vigtigste er dog, at du ønsker, at intervieweren skal fokusere på dine kvalifikationer og ikke på dit tøjvalg. Så tag dig tid til at vælge klogt, hvis du vil øge dine chancer for at få jobbet. Lad være med at tage for vildt tøj på, men vælg noget, som du også ville gå i en dag, når du er på arbejde. Det er nemt at se, hvis du har overgjort dit tøjvalg – og dét kan også have en negativ effekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like