Praktikansøgning: 10 gode råd til at lande praktikpladsen, du drømmer om

Sådan skriver du en god praktikansøgning.
Sådan skriver du en god praktikansøgning.
Vil du gerne i praktik, men er i tvivl om, hvad en god praktikansøgning indeholder? Se her, hvordan du skriver en god praktikansøgning.

Søger du en praktikplads, men er i tvivl om hvad en god praktikansøgning skal indeholde, får du her 10 gode råd til at skrive den perfekte praktikansøgning – så du lander praktikpladsen, du drømmer om. Måske det fører til en fuldtidsansættelse.

#1: Sæt dig ind i stedet hvor du søger

Du bør sætte dig grundigt ind i virksomheden, inden du søger praktikplads hos dem. På den måde er du også sikker på, at det er noget du oprigtigt er interesseret i. Fortæl virksomheden hvad der motivere dig for at komme i praktik hos dem.

Sørg for at være så konkret som muligt. Det må gerne fremstå tydeligt af din ansøgning, hvorfor du passer ind hos dem frem for en anden. Søger du en praktikstilling ud fra et praktikopslag, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i dette.

#2: Kontakt dem telefonisk inden du skriver din praktikansøgning

Det kan være en god idé at ringe til praktikstedet, inden du skriver praktikansøgningen. Særligt hvis der er noget, du er i tvivl om i forbindelse med praktikstillingen. Her kan du spørge dem om forskellige ting ud fra virksomheden, og tage det med i din praktikansøgning.

#3: Tag praktikansøgningen lige så seriøs som var det en jobansøgning

Skriv en motiveret ansøgning lige såvel som du ville gøre ved en jobansøgning. Det er ikke svært, for modtager, at se om du brænder for det eller ej. Det tager noget tid at skrive en god praktikansøgning, så vær tålmodig og brug den tid det tager. Det kan være at praktikken fører til en fastansættelse.

#4: Gør din praktikansøgning personlig

Nævn noget personligt i din praktikansøgning og projekter det over på praktikstillingen. For eksempel kan det være at du spiller fordbold i din fritid, hvilket gør dig til en teamplayer, som er god til at holde hovedet koldt i pressede situationer. Skriv på en måde, så de husker dig for din personlige egenskab.

#5: Vær skarp på dine kompetencer og kvalifikationer

Ligesåvel som du skal skrive noget personligt, skal du skrive om hvad du kan bidrage med til virksomheden. Her er det væsentligt at du har sat dig godt ind i stedet du søger praktik hos, så du sørger for at afdække deres behov med dine kompetencer og kvalifikationer.

#6: Tilpas sproget og skriv ikke for meget

Når du har sat dig ind i virksomheden og dens ledelse, har du en idé om hvem modtager er. Tilpas dit sprog så det passer til modtageren, vær konkret og undgå at bruge for mange fyldord. Jo mere konkret og direkte du er, jo bedre vil din praktikansøgning fremstå.

Dermed undgår du også at bruge for meget plads på mindre vigtige ting i din praktikansøgning. Husk at en praktikansøgning kun må fylde omkring en A4-side, hvilket svarer til cirka 2.400 tegn.

#7: Husk formalia

Formalia er vigtigt, så husk det nu. Det gør din praktikansøgning overskuelig at se på og lettre for modtager at læse. Skriv enten i Arial størrelse 11 eller Times New Roman størrelse 12 og hav minimum 1,15 i linjeafstand.

#8: Vedhæft kun relevante bilag til din praktikansøgning

De fleste stillingsopslag fremhæver, hvad du skal vedlægge din ansøgning. Dit CV skal altid medsendes, dertil kan det være at du skal vedlægge relevant dokumentation i form af et eksamensbevis, udtalelser eller lignende.

Undgå dog at sende alt du har liggende med, medmindre virksomheden selvfølgelig beder om det. Der er stor forskel på hvad virksomheder ønsker at få af bilag.

#9: Få hjælp fra andre

Det er en rigtig god idé, at få hjælp af en du kender, inden du sender din praktikansøgning afsted til virksomheden. Han eller hende kan læse din ansøgning igennem, give dig konstruktiv feedback, og fortælle hvorvidt dit budskab står klart og skarpt.

#10: Forbered dig til jobsamtalen

Når du bliver kaldt til samtale er det ligeledes en god idé at øve sig. Få hjælp af en ven eller familie, hvor I gennemspiller en praktiksamtale, så du kan øve dig og få lagt noget af nervøsiteten fra dig.

Dertil skal du undersøge, hvor praktikstedet ligger fysisk, så du kan afsætte den tid det tager at transportere sig derhen. Mød op 5-10 minutter før samtalens tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *