Guide: Sådan får du mest ud af din pension

Din pension skal være med til at sikre, at du har penge til at finansiere din alderdom. Men hvordan får man egentlig mest ud af sin pensionsopsparing, og hvornår bør man gå i gang med at spare op til pensionen? Få hjælp her.

Din pension er med til at sikre, at du rent faktisk har penge til at leve for, når du bliver pensioneret. Du kan spare op til pension på mange måder, og dine valg har stor indflydelse på det liv, du har råd til at leve, når du når pensionsalderen.

Af samme årsag er det nødvendigt, at du sætter dig ind i, hvordan din pensionsopsparing er skruet sammen, samt hvordan du får mest ud af den. Herunder følger en guide til, hvordan du optimerer din pensionsopsparing, så du får flest mulige penge, når du er pensionist.

Hvornår skal jeg starte min pensionsopsparing?

Du skal starte med at spare op til din pension så tidligt i livet som overhovedet muligt. Hvis du begynder at spare op i dit tidlige arbejdsliv, begynder dine penge at trække renter – og det betyder, at du får mere ud af din pensionsopsparing.

Af samme årsag bør du hæve den procentdel af din løn, du sparer op, hvis du begynder sent i dit arbejdsliv. Det koster mere her og nu, men på længere sigt, vil du få mere ud af din pensionsopsparing, hvilket betyder, at du kan leve bedre, når du bliver pensionist.

Hvis du er selvstændig, har du ikke tilknyttet nogen egentlig pensionsordning, og så kan det hurtigt ende med at blive sparsomt at leve som pensionist, medmindre du investerer i aktier. Heldigvis begynder der at dukke løsninger op, som du kan gøre brug af.

Du kan eksempelvis bruge Heap, hvor du selv står for at indbetale et bestemt beløb hver måned. Det er smart, da du selv er herre over, hvor meget du sparer op – og du kan skrue op og ned på månedlig basis. Beregn din forventede pension, hvis du ønsker et overblik over, hvor meget du kan komme til at tjene.

Hvor meget skal jeg spare op?

Din pension består både af folkepensionen, ATP, arbejdsmarkespension og eventuelt en privat pensionsopsparing – som eksempelvis Heap eller den pensionsordning, du har oprettet i din bank. Hvis du betaler mellem 10 og 20 procent af din løn gennem hele dit arbejdsliv, har du en god mulighed for at opnå en god levestandard, når du engang skal pensioneres.

Hvis du har en stor pensionsopsparing, hvor du løbende får udbetalt penge, kan du ende med at blive modregnet i din folkepension. Du kan tjekke, hvor meget din pensionsopsparing påvirker din folkepension, hvis du klikker dig ind på Pensionsinfo.dk.

Som tommelfingerregel skal din pension give dig omkring 75% af din indkomst, når du går på pension. Det er derfor vigtigt, at du begynder at indbetale din pension så tidligt som muligt, hvis du vil opretholde en ordentlig levestandard, når du når pensionsalderen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like