Lær at investere, imens du søger job

Det kan hurtigt blive en langsom process, når man er ledig på arbejdsmarkedet og skal søge jobs. Det kan være svært at få tiden til at gå – også selvom man bliver sendt i virksomhedspraktisk eller tager forskellige kurser via jobcentret.

Der er ingen tvivl om, at det er godt med nogle forskellige hobbyer i disse tider og samtidig kan det være sundt, at lave noget andet end kun at skrive jobansøgninger og browse rundt på Jobindex. Har du nogensinde overvejet at investere? Måske tiden er til det nu. 

Investeringer som jobsøgende

Du kan sagtens investere, selvom du er jobsøgende. Dog skal du huske at tjekke, hvilke regler din a-kasse bruger i forbindelse med indkomst fra aktieinvesteringer. Yderligere skal du huske, at hvis du er på anden understøttelse, kan din økonomiske indkomst fra det offentlige blive modregnet din indtjening via aktier. 

Når du har undersøgt ovenstående, er du klar til at investere. Alle kan gøre det, og du behøver skam heller ikke nødvendigvis at smide flere tusinde kroner efter en investering. Ofte kan det faktisk endda lade sig gøre, at du kan komme afsted med blot at investere for 500 kr. 

Forskellige investeringsmuligheder 

Der findes også forskellige måder, hvorpå du kan investere. Hvis du eksempelvis er jobsøgende, har du måske ikke den største kapital, som du kan lave investeringer for. Derfor er det måske også vigtigt for dig, at du ikke mister din investering. Du kan gøre brug af nogle mindre risikofyldte investeringsmetoder såsom optioner eller investeringer i investeringsfonde – også kaldet ETF-handel.

Optioner 

Optioner er en mindre risikofyldt investering, idet du egentlig blot køber retten til at købe – uden du endnu har købt det egentlige aktiv. På kontrakten ved købet fremgår et beløb for aktivet samt en tidsperiode. Hvis aktien derefter stiger i værdi, køber du den stadig til en mindre pris i den tidsperiode, som det fremgår af kontrakten. 

Ved brug af optioner kan du derfor hurtigt komme i besiddelse af en aktie, som egentlig er mere værd, end hvad du betalte for den. Hvis du er mere nysgerrig på aktier og investeringsmetoder kan du gennemse denne side

ETF-handel 

Yderligere kan du investere i investeringsfonde – også kaldet ETF’ere. Her investerer du i alle de aktiver, som er en del af pågældende investeringsfond. Derfor oplever du automatisk, at din investering bliver spredt ud. 

At sprede sine investeringer er ifølge professionelle investorer altid en god idé. På den måde sænker du automatisk risikoen for tab af penge. Det er dog altid vigtigt, at du ikke investerer for en større pengesum, end du reelt har råd til at miste. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like