2 tips til dig som er jobsøgende

Det kan være en svær tid for mange, når man er jobsøgende. Pludselig er der ingen struktur i hverdagen, hvilket kan være til besvær for mange. Hvad skal man stå op til – og hvordan skal man få dagen til at gå? Selvfølgelig kan det også være frustrerende for mange ikke at have deres sædvanlige indkomst. Hvordan kommer man hurtigt videre til det næste job? Vi giver dig nogle tips her i artiklen.

Gør brug af et rekrutteringsbureau

Hvis du ikke før har hørt om et rekrutteringsbureau, kan vi fortælle dig mere om det her. Et rekrutteringsbureau er et bureau, som hjælper dig med at finde det rette job. Det består af konsulenter, som du kan have jævnlige møder med, for at følge op på din arbjedssøgnings-process. 

Konsulenterne vil hjælpe dig til, hvordan du bedst muligt laver både et godt CV samt en god jobansøgning. Det er nemlig ikke helt enkelt at udforme disse dokumenter! Et CV bør blandt andet indeholde de rette detaljer. Eksempelvis kommer mange til at undlade, at nævne hvad de har lært hos tidligere arbejdsgivere – hvilket hurtigt kan blive meget fordelagtigt at dele med en ny potentiel arbejdsgiver. 

Yderligere betyder det meget, hvad man skriver i jobansøgningen – og man bør bestemt ikke gentage sig selv fra CV’et, hvilket kan være svært for mange. Hvad skriver man så om i jobansøgningen? Her kan du eksempelvis skrive meget mere om dig som person, dine interesser, og selvfølgelig fortælle om hvorfor præcis pågældende job fangede din opmærksomhed.

En konsulent kan både hjælpe dig med at skrive en god jobansøgning samt hjælpe dig med at forberede til et potentielt jobinterview, så du kan opnå en mere effektiv rekruttering

Tag kurser eller praktikker 

Hvis man ikke hurtigt får et job, efter at man er blevet arbejdsløs, kan man hurtigt føle, at man spilder sin tid. Det kan derfor være en god idé, at se nærmere på, hvordan man kan udfylde sin ventetid med brugbare kurser. 

Kurser er nemlig med til at give den jobsøgende mere viden indenfor et specifikt område. Hvis man eksempelvis har arbejdet i sundhedsbranchen i 10 år, er der unægteligt kommet en masse ny info, siden man blev uddannet. Det viser engagement overfor en ny potentiel arbejdsgiver, at man melder sig til diverse kurser og bruger sin tid som arbejdsløs fornuftigt. 

Ligeledes kan du som arbejdssøgende opnå en masse ny erfaring, hvis du kaster dig ud i en praktikplads. Specielt hvis du søger job, men ikke har megen erfaring indenfor pågældende felt endnu! Men hvad skal man overveje, når man søger praktikplads? Dette kan rekrutteringsbureauet også hjælpe dig med. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Read More

Fremstå pæn og præsentabel til jobsamtalen – og øg dine chancer for at få stillingen

Det er ingen hemmelighed, at det første indtryk er vigtigt. Faktisk kan de være afgørende for, om man får et job eller ej. Og en af de vigtigste faktorer for at gøre et godt første indtryk er at se pæn, præsentabel og professionel ud. Her får du en række gode råd til, hvordan du gør noget ud af dig selv, så du øger dine chancer for at få jobbet.
Read More