Guide: 3 tips til at lande drømmejobbet

Der er mange grunde til, at du bør forfølge dit drømmejob i stedet for at lade dig nøjes med et, du kun lige kan holde ud. Du skal bruge omkring 37 timer på arbejdspladsen om ugen, hvilket er en stor del af din vågne tid. Herunder får du 3 konkrete forslag til, hvordan du lander drømmejobbet.

Der er god grund til at forfølge dit drømmejob, hvis vil være sikret arbejdsglæde i fremtiden. Det første, du skal gøre, er at researche alt, du kan, om din kommende arbejdsplads, så du rent faktisk viser, at du har sat dig ind i virksomheden.

Herudover er der en række ting, du med fordel kan gøre, hvis du vil have de bedste forudsætninger for at få en fod indenfor døren. Herunder følger en 3 konkrete tips til, hvordan du lander drømmejobbet.

#1: Meld dig ind i et relevant erhvervsnetværk

Det er ingen hemmelighed, at det gode job i bund og grund handler om dit netværk. Derfor kan du med fordel melde dig ind i et erhvervsnetværk, hvor du kan skabe nogle gode kontakter inden for den branche, du ønsker at komme ind i.

Du kan med fordel starte din søgning på Erhvervsnetvaerk.dk, hvor du kan finde en oversigt over netværksgrupper i dit lokalområde. Find dem, der er relevante, og undersøg hvad det kræver at blive optaget som medlem.

#2: Du behøver ikke at kunne det hele

De fleste virksomheder er i virkeligheden aldrig helt sikre på, hvad det er, de søger. Derfor bør du aldrig lade dig stoppe, blot fordi der er flere kvalifikationer, som du måske ikke har. Som tommelfingerregel kan du nøjes med at have omkring 60 % af kvalifikationerne, uden du nødvendigvis vil blive set som værende uegnet til stillingen.

Fokusér på det du kan og send en ansøgning afsted, som lægger vægt på det. Det skader aldrig at prøve, og sandheden er, at langt de fleste virksomheder lægger mere vægt på personlighed end på kvalifikationer.

#3: Hav gåpåmod, men vær ikke irriterende

Når du vil lande drømmejobbet, handler det langt hen ad vejen om at vise, at du rent faktisk gerne vil det. Det handler om, at du skal være opsøgende og vise gåpåmod, men du må aldrig blive irriterende, når du opsøger en virksomhed.

Vær flink, åben og hav selvtillid, så vil du opleve, at der åbner sig et hav af døre for dig. Det kræver blot om, at du griber de chancer, der er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like