Indretning: Få inspiration til at indrette et produktivt hjemmekontor

Er du i tvivl om, hvordan du skal indrette hjemmekontoret? Så følger her en række gode råd, som du med fordel kan benytte dig af. Det er væsentligt, at hjemmekontoret øger produktiviteten, samt at du har mulighed for at arbejde uforstyrret.

Selvom de fleste af os er begyndt at vende tilbage til arbejdsmarkedet, har vi vænnet os til at arbejde hjemme. I løbet af det seneste år er det blevet almindeligt for os at arbejde hjemme, og flere arbejdspladser tillader da også ugentlige hjemmearbejdsdage.

Det stiller krav til hjemmekontoret, hvis du skal være lige så produktiv, som når du er fysisk til stede på kontoret. Det er vigtigt, at du skaber en god og produktiv oase, hvor du har mulighed for at fordybe dig. Herunder følger en række gode råd til, hvordan du indretter hjemmekontoret.

Der skal kun være det mest nødvendige

Når du indretter hjemmekontoret, er det vigtigt, at der ikke ligger rod og flyder rundt omkring. Det gør du bedst muligt ved at undlade at fylde det med ting, som i sidste ende ikke er nødvendige. Det kan samtidig være en god idé at vælge et mindre skrivebord, hvor der ikke er plads til rod.

Det er samtidig praktisk at vælge et mindre skrivebord, hvis der er sparsom plads på hjemmekontoret. Herudover bør du – såfremt det er muligt – vælge et rum, der udelukkende anvendes til kontor. Det er ikke nogen god idé at anvende depotrummet, som er fyldt med rod.

Vælg et rum med naturlig belysning

Belysningen er vigtigt for din produktivitet. Et lille mørkt rum bliver hurtigt omklamrende, og det gør ikke noget godt for din arbejdsindsats og -moral. Hvis der er mulighed for det, bør du vælge et sted med ovenlys, så du kan fornemme vejret, mens du arbejder.

Hvis ikke det er muligt, bør du som minimum sikre dig, at der er naturlig lysindfald fra vinduer – og hellere flere end få. Overvej også, hvor du placerer din arbejdsstation, da genskin fra vinduer og ovenlys hurtigt kan virke forstyrrende, når du arbejder.

Vælg de rigtige kontormøbler

Når du indretter dit hjemmekontor, er det væsentligt, at du vælger de rigtige kontormøbler – og der findes mange forskellige muligheder. Du bør overveje at indkøbe nye møbler til hjemmekontoret, så du opnår en god arbejdsstilling og ergonomi, når du arbejder.

Du kan ikke bare anvende en almindelig stol, hvis du vil undgå skader, som er forårsaget af en forkert arbejdsstilling. Det betyder ikke, at du skal investere i de dyreste kontormøbler, du kan finde. Du kan sagtens finde billige kontormøbler, som fungerer efter hensigten.

Vær dog opmærksom på, at det kan være en god idé at investere i et skrivebord, som kan justeres i højden. Herudover bør du vælge en kontorstol på hjul, så du har mulighed for at skifte arbejdsstilling undervejs. Det øger blodtilførslen og holder dig frisk, selv hvis du arbejder lang tid ad gangen.

Hjemmekontoret bør være en børnefri zone

Hvis du har et stort hjem, er det en god idé at vælge et rum, som ikke ligger i forlængelse af stuen eller andre opholdsrum, hvor der er liv og det larm, det medfører. Har du en kælder, hvor der er et rum med godt naturligt lysindfald, kan det være en fordel at vælge et rum, der er placeret her.

Du bør kunne arbejde fokuseret og koncentreret, uden familiemedlemmerne forstyrrer dig. Hvis du konstant bliver afbrudt, når du arbejder, vil du hurtigt opleve, at din produktivitet sænkes markant – og så er det ikke sikkert, at det hjemmearbejde er optimalt for hverken dig selv eller din arbejdsgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like