Skærmbriller: Få mere arbejdsglæde, hvis du arbejder på kontor

Hvis du sidder foran skærmen i mange timer om dagen, når du er på arbejde, er der stor sandsynlighed for, at du overbelaster øjnene. I en digital verden, hvor de fleste arbejdstimer efterhånden foregår foran en skærm, er det ikke ualmindeligt, at det påvirker din krop.

Med en skærmbrille kan du løse flere af dine udfordringer. Skærmbriller giver en god beskyttelse af øjnene, så du ikke risikerer, at de overbelastes. Du skåner dine øjne specifikt for overbelastning, men ligeledes de følger, det kan have på kroppen.

Flerstyrkebriller har mange funktioner i kort tid ad gangen, mens en skærmbrille har en helt anden funktion. Den giver dig en prioritering af synsfelterne, hvilket betyder, at du opnår større frihed, når du er på arbejde, fordi dine øjne ikke overbelastes.

Når du skal have skærmbriller, er det en god idé at booke en tid hos en optiker, som kan hjælpe dig med at vælge de rigtige. Her skal du typisk igennem 6 simple trin, før optikeren kan vurdere, hvilke skærmbriller du skal have.

Hvorfor vælge skærmbriller?

Der er mange gode grunde til, at du bør vælge skærmbriller, hvis du sidder ned foran skærmen i mange timer hver dag. De giver dig de bedst mulige arbejdsforhold, når du sidder foran computerskærmen, og de er med til at aflaste dine øjne.

Samtidig kan de være med til at mindske risikoen for smerter i skuldre, nakke og ryg. Det skyldes, at du ikke anstrenger dig på samme måde for at se skærmen, så du ikke vil opleve lige så mange følgeskader grundet overbelastning af øjnene.

Skærmbriller kan forebygge fysiske skader

Hvis du anvender briller med flerstyrkeglas, når du er på arbejde, skal du være opmærksom på, at det ikke altid er en optimal løsning. De har mange forskellige funktioner i kort tid ad gangen, og de er beregnet til at se ting på lang eller kort afstand.

Problemet er, at du, når du sidder foran computeren, vil opleve en afstand, der befinder sig mellem langt og kort synsfelt. Midterfeltet i en brille med flere styrker har det smalleste læseområde, og derfor vil du skulle anstrenge dig mere for at se skærmen ordentligt.

Det vil resultere i, at du vipper skuldrene op og læner nakken fremad – og det kan resultere i, at du får ondt i nakke, skuldre og ryg. Derfor er det en god idé at vælge skærmbriller, da de kan være med til at afhjælpe dette.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal have skærmbriller?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal have skærmbriller eller ej, kan det være en god idé at besøge en optiker, som kan hjælpe dig med at få svar på dine spørgsmål. Du vil skulle gennemføre en synstest, så du hurtigt finder ud af, om du skal have skærmbriller.p

Typisk vil en synstest tage omkring en halv times tid, hvorefter du får svar på, om du vil få gavn af skærmbriller. Det er en god investering, da du tydeligt vil kunne mærke en forskel på din krop – og især dit syn, og det vil øge din arbejdsglæde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like